П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Верховний суд зобов’язав клірика РПЦвУ заплатити за безпідставне оскарження переходу до ПЦУ

    Верховний суд України зобов‘язав священика РПЦвУ, який оскаржував перехід громади до ПЦУ, сплатити витрати громади ПЦУ на адвоката у розмірі 13,520 грн.

    «Ще одна перемога — можливо не найбільша, але важлива для встановлення справедливості: громада має право ухвалювати рішення про долучення до ПЦУ, а безпідставні оскарження, якими практично завжди зловживають прихильники МП — мають бути залишені без задоволення», — повідомив речник ПЦУ архієпископ Євстратій.

    За даними «Релігійної правди», мова йде про священника РПЦвУ Олександра Гладиша, який оскаржував рішення зборів про перехід громади до ПЦУ в с. Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині.

    За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Борзнянський районний суд Чернігівської області 6 березня 2019 року відмовив Гладушу в скасуванні переходу громади до ПЦУ. Це рішення підтвердив й Чернігівський апеляційний суд 7 травня 2019 року.

    16 грудня 2020 року Верховний суд України підтвердив рішення попередніх інстанцій та ще й присудив позивачу — священнику РПЦвУ — виплатити компенсацію за правничу допомогу тим, хто відстоював право на перехід до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне