Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Російського єпископа-втікача Флавіана позбавили священничого сану

    Священний Синод Російської православної церкви прийняв рішення про позбавлення сану колишнього єпископа РПЦ Флавіана (Митрофанова), який у грудні поточного року втік з Росії до Великобританії, заявивши про переслідування з боку ФСБ.

    Про це пише “Север.Реалии” з посиланням на сайт РПЦ.

    У повідомленні йдеться, що Митрофанова визнано винним у порушенні Апостольських правил 25 та 42, а вчинені ним дії несумісні з перебуванням у священничому сані.

    Апостольське правило 25 утверджує, що єпископ, пресвітер чи диякон, виявлений в блудливості, чи в порушенні клятви, або в тому, що привласнив собі щось чуже, нехай буде позбавлений священного сану, але нехай не буде відлучений від церковного спілкування.

    У свою чергу, 42 правило визначає: єпископ, пресвітер чи диякон, якщо захопиться грою або пияцтвом, то нехай припинить, чи нехай буде відлучений.

    Нагадаємо, у березні 2020 року у Санкт-Петербурзі в єпископа РПЦ Флавіана співробітники УФСБ знайшли вдома нарколабораторію, а також готову наркотичну продукцію. 8 грудня 2020 року на засіданні Синоду РПЦ було вирішено заборонити преосвященного єпископа Флавіана (Митрофанова) в священнослужінні без права носіння панагії, архієрейських одягу і мантії. Нещодавно Митрофанов заявив, що 2 грудня в його помешканні оперативна група ФСБ РФ провели обшук, вилучили особисті документи, кредитні картки та мобільні телефони. Через деякий час, Флавіан (Митрофанов) вилетів до Великобританії, імовірно, використавши документи громадянина Об’єднаного королівства.

    Найсвіжіше

    Популярне