Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині громадам ПЦУ передали культові споруди

    Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко підписав розпорядження про передачу культових споруд релігійним громадам Православної церкви України, повідомляє ІА “Волинські новини”.

    Зокрема, йдеться про храми Воздвиження Хреста Господнього у селі Коршів Луцького району та Успіння Пресвятої Богородиці в селі Радомишль Луцького району. Обидві культові споруди передали релігійним громадам Православної церкви України.

    Храм, який розташований у Коршеві – пам’ятка архітектури національного значення. У січні 2019 року громада села Коршів Луцького району прийняла рішення перейти до помісної Православної Церкви України, а місцевий священик заявив, що переходить до ПЦУ разом з парафією.

    Світлина: ІА “Волинські новини”

    А ось в Радомишлі все відбувалося не так мирно. У лютому 2019 року місцева громада вирішила перейти у Православну церкву України. Дали священику Московського патріархату, який тут правив 25 років, час на роздуми. Він взяв участь у зборах, але коли побачив, що дві третини за перехід, вийшов із зали.

    Коли ж сільський голова попросив священика здати ключі, той відповів, що завіз їх у єпархію. Там ключі не віддавали, тож селяни в присутності поліції змінили замок і зайшли до храму. По тому Волинська єпархія УПЦ МП звинуватила громаду в захопленні храму.

    Світлина: ІА “Волинські новини”

    Найсвіжіше

    Популярне