Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ, що виступає проти абортів, підтримує вакцину, зроблену завдяки аборту

    Російська православна церква давно відома своїм радикально негативним ставленням до такого медичного явища, як аборт. Меседж про глибоку аморальність штучного переривання вагітності, яке стало наслідком “загнивання” суспільства, регулярно транслювали представники РПЦ на практично всіх пропагандистських канал “високодуховної” Російської Федерації. Особливу славу борця з абортами здобув нині покійний протоєрей Дімітрій Смірнов.

    У 2020 році медичне невігластво російських православних вилилось не лише у “ковід-дисидентство”, а й неймовірно недолугі коментарі з приводу вакцинації у виконанні представників духовенства РПЦ. Священники та архієреї не стримували себе у закликах проти примусової вакцинації.

    Та щойно Кремль поспішив першим у світі заявити про розробку і схвалення вакцини “Спутнік-V” проти коронавірусу, як риторика РПЦ кардинально змінилась. З усіх усюд почала лунати м’яка агітація духовенства за проведення щеплень і частина архієреїв навіть подала особистий приклад довіри до російського препарату.

    Для прикладу, керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) повідомив, що зробив щеплення російською вакциною і закликав всіх до вакцинації “з метою запобігання мукам”.

    Аж раптом, стала відома цікава обставина створення російської вакцини від коронавірусу.

    Національний центр епідеміології і мікробіології імені Н.Ф.Гамалії, під час розробки препарату “Спутнік-V” використовував клітинну лінію HEK 293 (англ. Human Embryonic Kidney 293).

    Інформація про це міститься, зокрема, на сайті “Charlotte Lozier Institute”.

    Фрагмент таблиці про розробку вакцин проти коронавірусу. Взято з lozierinstitute.org

    HEK 293 – клітинна лінія, яка отримана у 1973 році з ембріональних нирок людини, шляхом трансформації аденовірусом абортивної культури. Через простоту культивування вона отримала широке розповсюдження в сучасній клітинній біології.

    Але викладена інформація не викликала внутрішніх протиріч у духовенства Російської православної церкви. Аборт, проведений у 1973 році сьогодні допоміг розробити хвалену вакцину “Спутнік-V”, якою рятують “духовну” Росію і, в тому числі, саму РПЦ.

    Чи означає це, що в РПЦ вважають аборт 1973 року таким, що відповідає християнській етиці, чи просто сприймають його як “необхідне зло”, точно не відомо. Тему етичності використання вакцини, виготовленої у такий спосіб, російські православні взагалі воліють не порушувати.

    Найсвіжіше

    Популярне