Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У різдвяному посланні папа римський Франциск згадав Україну

    Світ як ніколи потребує братерства – така думка стала ключовим тезисом різдвяного послання папи римського Франциска “Urbi et Orbi”, яким він звернувся до вірян всього світу 25 грудня 2020 року на площі святого Петра у Ватикані.

    Понтифік закликав не зводити бар’єри під час пандемії коронавірусу, а також згадав збройні конфлікти, які ставлять під загрозу мирне співіснування людей. Про це повідомляє “24 канал” з посиланням на “Vatican News”.

    “Нехай же Син Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню у Нагірному Карабасі, а також у східних регіонах України. В цей історичний момент ми більше, ніж будь-коли раніше, потребуємо братерства”, – промовив папа Франциск, згадавши російську агресію проти України, що триває вже сьомий рік.

    Напередодні, 24 грудня папа римський провів у Ватикані першу в історії різдвяну месу в умовах пандемії COVID-19. Кількість учасників меси та присутніх під час послання “Urbi et Orbi” на площі святого Петра через пандемію була обмежена.

    Найсвіжіше

    Популярне