П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нікчемне і недолуге: МЗС і МВС України відреагували на “розшук” Марківа слідчими РФ

    “Постанова Слідчого комітету Російської Федерації щодо висунення “обвинувачення” військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу у вбивстві та оголошення його у міжнародний розшук є нікчемною”, – про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства закордонних справ України, що оприлюднене на сайті відомства.

    “Слідчий комітет Росії вкотре вдається до підміни правоохоронних функцій виконанням політичних замовлень. Міністерство закордонних справ України в повній мірі виконає свої функції і забезпечить захист прав та інтересів громадян України”, – запевняють в МЗС України.

    У свою чергу, директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що МВС України не дозволить використосувати для політично мотивованого переслідування механізми ІНТЕРПОЛу.

    “Особливо вражає недолугістю ось цей пасаж слідкома РФ “Маркив произвел в указанных лиц выстрелы из автомата Калашникова, чтобы до начала артиллерийского обстрела они не могли покинуть местность в попытках укрыться”. Логічний зв`язок геть відсутній, адже саме після пострілів бойовиків у свій бік журналісти і почали бігти ховатися, що є природньою реакцію людини”, – заявив Шевченко.

    Він також додав, що Віталію доведеться не виїжджати поки що за кордон. І взагалі обережніше поводитися. Але це зайве свідчення причетності саме країни-агресора Росії до інформаційно-психологічної операції із кримінально-судового переслідування нашого гвардійця, звільненого після 1222 днів ув`язнення внаслідок колосальних зусіль різних людей

    Нагадаємо, російська сторона звинувачує Віталія Марківа у “провокуванні артилерійського удару”, внаслідок якого у 2014 році неподалік міста Слов’янськ загинули росіянин та італієць. У Росії планують засудити українського військовослужбовця до довічного позбавлення волі. У листопаді 2020 року італійський суд повністю виправдав Марківа у справі з аналогічним обвинуваченням.

    Найсвіжіше

    Популярне