Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандал з українською іконою: Опозиція Боснії вимагає відставки президента Додіка

    Опозиція у Республіці Сербській, що входить до складу Боснії та Герцеговини, вимагає відставки президента Мілорада Додіка через скандал із подарованою главі МЗС Росії українською іконою.

    Про це інформує Главком з посиланням на Balkan Insight.

    Президент Боснії та Герцеговини та його партія «Союз незалежних соціал-демократів» поки що не прокоментували скандал з іконою. Водночас опозиційні політичні лідери в Республіці Сербській відкрито вимагають його відставки.

    «Єдиний правильний крок – піти у відставку, піти з посади, з якою він, очевидно, не знає що робити, і врятувати нас від подальшого зніяковіння», – заявив Браніслав Бореновіч, лідер «Партії демократичного прогресу».

    Він додав, що скандал довкола подарованої главі МЗС Росії українською ікони лише загострив всі конфузи і зловживання посадою Додіка.

    Найбільша опозиційна партія в Республіці Сербській Сербська «Демократична партія» заявила, що всі, хто причетний до цієї справи, мають піти у відставку.

    «Я сподіваюся, що цього разу все просто так не минеться, тому що це пляма на всій нашій нації», – заявив журналістам лідер партії Мірко Саровіч.

    Нагадаємо, 14 грудня очільник МЗС РФ Лавров під час візиту до Боснії і Герцеговини отримав від голови президії БіГ, сербського представника Мілорада Додіка у подарунок українську ікону з окупованого Луганська.

    Після розголосу у ЗМІ прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила справу і намагається встановити, як старовинна українська ікона потрапила до країни. Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній назвав скандал з іконою «політичним жестом» у сторону Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне