П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій готує духовенство РПЦвУ до нових переходів після приїзду Вселенського патріарха

    Схоже, що РПЦ в Україні вже психологічно починає готувати своїх кліриків до хвилі переходів РПЦвУ до Православної Церкви України після приїзду патріарха Варфоломія на 30 річницю Незалежності України.  21 грудня 2020 року під час щорічних зборів духовенства московського патріархату в Києві очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій почав лякати майбутніми «рейдерськими захопленнями» після візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України.

    Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ РПЦвУ.

    «Якщо це відбудеться, то нам слід чекати загострення і без того важкої ситуації з українськими розкольниками. Можлива нова хвиля провокацій, захоплення храмів, інформаційного тиску та чергових спроб дискредитації Української Православної Церкви», — підкреслив очільник РПЦвУ Онуфрій.

    На думку Онуфрія, московський патріархат в Україні «стоїть на стороні правди», а «патріарх Варфоломій приїде не для того, щоб щось дати Україні, а для того, щоб щось взяти з України» тому московським священникам потрібно «боронити свої святині».

    Нагадаємо, раніше ми писали, чому РПЦвУ боїться візиту Варфоломія. Крім того, Єрарх РПЦвУ зажадав вибачень від Вселенського патріарха на каналі російських пропагандистів.

    Найсвіжіше

    Популярне