П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ зажадав вибачень від Вселенського патріарха на каналі російських пропагандистів

    Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), відомий своїми антиукраїнськими заявами, втручанням у політику, й звинуваченнями Вселенського патріарха Варфоломія І, тепер зажадав вибачень від нього й звинуватив президента Зеленського.

    «Ми привітаємо візит патріарха Варфоломія в Україну, якщо він приїде для того, щоб вибачитись перед  Українською православною церквою (РПЦвУ – ред.), її духовенством та вірянами», – сказав єрарх московського патріархату в Борисполі Антоній (Паканич) в ефірі забороненого телеканалу в Україні – «Россія 24» (федеральний російський пропагандистський телеканал, який поширює неправду про Україну та інші держави).

    Замість того, щоб звинуватити Путіна в агресії проти України й нагадати про окупований Крим й частину східних областей України, Антоній (Паканич) вирішив непрямо засудити візит Зеленського на Фанар, де президент України запросив патріарха Варфоломія відвідати Україну.

    «Будь-який президент думає передусім про свою державу, про її стабільність, суспільство та те, як воно розвивається. І в цьому плані, звісно, приїзд патріарха Варфоломія в Україну не принесе миру та спокою», – сказав Паканич.

    Крім того, Антоній (Паканич) вирішив замовчувати незручну для РПЦвУ правду. Із початку надання Томосу понад 600 парафій покинули московську церкву в Україні й приєднались до ПЦУ. Не згадав він і за блокування представниками РПЦвУ храмів, приїжджих «тітушок», де більшість громади давно проголосувала за перехід в українську церкву. Не розповів і про залякування громад РПЦвУ та ПЦУ. Про те як священники РПЦвУ не можуть визнати за агресора Російську Федерацію, про створення на Закарпатті парамілітарних, сепаратистських «козачих патрулів» під прикриттям і благословенням єрарха РПЦвУ Коваленка.

    Зате Паканич із жалем назвав переходи в ПЦУ «відняттям наших храмів, побиттям наших священників, наших віруючих людей». За його словами в цьому винен особисто Вселенський патріарх Варфоломій і дарування Томоса про автокефалію.

    Найсвіжіше

    Популярне