Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський другий рік поспіль “забув” про річницю створення ПЦУ

    Президент України Володимир Зеленський другий рік поспіль проігнорував річницю створення Православної церкви України, повідомляє Obozrevatel.

    Про це свідчать дописи на його сторінках у FacebookTelegram та на офіційному сайті Офісу президента. Зокрема, повідомлення від імені глави держави з’являлися у соцмережах 15 та 16 грудня, втім жодне з них не стосувалося історичної дати здобуття Україною права на власну Помісну церкву, визнану Вселенським Gатріархатом.

    Так, останній допис президента присвячений отриманню листів від школярів з Волині. Нагадаємо, що у першу річницю створення ПЦУ у 2019 році глава держави також не згадав про цю подію і навіть проігнорував урочисту літургію.

    Володимир Зеленський не висловився з приводу історичної дати 15 грудня. Джерело: скріншот офіційного сайту Президента України
    На сайті президента України немає жодної згадки про річницю створення ПЦУ. Джерело: скріншот сторінки
    Володимир Зеленський у Facebook проігнорував річницю Об’єднавчого собору. Джерело: скріншот сторінки
    Президент України Володимир Зеленський знову не згадав про річницю створення ПЦУ. Джерело: скріншот сторінки у Телеграмі

    Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі у Києві відбувся Об’єднавчий собор українських православних церков. Його учасники уклали статут та обрали предстоятелем ПЦУ митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

    А вже 6 січня 2019 року він отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію ПЦУ – це документ, що засвідчує самобутність нашої церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне