Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій привітав предстоятеля ПЦУ із прекрасним управлінням Церквою

    Вселенський патріарх Варфоломій привітав предстоятеля Православної Церкви України блаженнійшого митрополита Епіфанія із прекрасним управлінням Церквою.

    «Вітаю Вас, Блаженнійший брате, з проробленою за такий короткий час вагомою церковною роботою, з прекрасним управлінням церковними справами, зі співпрацею з владою на благо всього українського народу, а також з ініціативами та діями у період небезпечної пандемії, задля протистояння її соціальним наслідкам та розради віруючих», – сказав патріарх Варфоломій.

    Вселенський патріарх підкреслив, що митрополит Епіфаній здійснює своє служіння Божому народові, залишаючись водночас непохитно вірним догматичному та канонічному Переданню Церкви та чутливим і дбайливим щодо екзистенційних потреб вірян, завжди орієнтуючись на одвічні Христові дороговкази.

    Його Всесвятість підкреслив, що Митрополит Київський і всієї України Епіфаній бореться за єдність та твердість православ’я: «Уславлюємо Главу та Творця нашої віри, нашого одвічного Спасителя світу, який доручив Церкву Вашому поважному Блаженству, відданому душею та тілом Його священній місії, церковній людині, яка також бореться за єдність та твердість Православ’я».

    «Ваша особистість і Ваш гідний похвали внесок у функціонування церковного життя України, як і Ваша щира зацікавленість у єдності Православ’я, значною мірою сприяли визнанню Автокефалії очолюваної Вами Церкви та включенню Вашого імені до церковного Диптиху Блаженнійшим Архієпископом Афінським та всієї Греції владикою Ієронімом, Патріархом Олександрійським владикою Феодором та Архієпископом Кіпрським владикою Хризостомом».

    Патріарх Варфоломій висловив впевненість у тому, що послідують й інші визнання з боку Православних Предстоятелів, які однозначно сприятимуть єдності Православ’я.

    «Українська Автокефалія є доконаним фактом, який не можна змінити. Спростування цієї істини прагнуть чужі інтереси, які не «ведуть до добра», а ведуть до неминучого наповнювання бочки Данаїд. У благословенному житті Церкви не процвітає ані практика «хитромудрості», ані обертання богослов’я на софістичне та балакуче «мистецтво слова»», – сказав Вселенський патріарх.

    Особливу радість патріарх Варфоломій висловив у зв’язку з участю українського духовенства в рукоположенні єпископа Команського Екзарха у Києві преосвященного владики Михаїла (Аніщенка). Крім того Вселенський патріарх заявив, що перебуває «у передчутті радості зустрічі з Вашим Блаженством 2021 року у Києві під час нашого візиту до України з нагоди відзначення 30-ої річниці проголошення її Незалежності на люб’язне запрошення з боку Його Високоповажності Президента країни пана Володимира Зеленського».

    Патріарх Варфоломій попросив предстоятеля ПЦУ передати українському народу вітання від Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне