Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Той, хто не приймає Собор 2018 року, ставить себе поза світовим православ’ям, – релігієзнавець

    Собор 2018 року показав, що життя ніколи не може бути абсолютно стабільним і незмінним, бо цей Собор мав би змінити філософію і світогляд дуже багатьох і той хто не прийшов на нього, ставить себе поза світовим православ’ям.

    Про це в ефірі токшоу «Країна» на «5 каналі» сказав завідувач відділу з питань релігій та забезпечення права на свободу світогляду секретаріату Кабінету Міністрів України Андрій Юраш.

    «Тих, кого він не торкнувся і не змінив — це трагедія значно меншої нашої частини спільноти. Приклад дуже конкретний. От старообрядці в Росії (Собор 1666 року) не погодилися і сказали: „Тільки в нас благодать є, тільки в нас є істина“. І що? Вони замкнулися в собі. Світове православ’я розвивалося, воно зміцніло, воно набуло нових якостей, воно стало потужнішим і глобальнішим, а старообрядці перетворилися на замкнуту локальну групу», — розповів він.

    За словами Юраша, те саме зараз відбувається і з тими, хто не приймає рішення Собору 2018 року.

    «Вони залишаються самі. Не православ’я стало іншим, а вони себе поставили поза православ’ям. І ще один дуже принциповий момент – це не всього лише чотири церкви визнали, а вже аж чотири. Це потужні темпи визнання, яких не було ніколи в історії», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне