Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Коронавірус для РПЦ не аргумент: У Росії одноразових ложок для причастя не буде

    Російська православна церква не збирається запроваджувати практику використання одноразових ложок (лжиць) для причастя не зважаючи на пандемію COVID-19. Як пише “Гордон”, про це в ефірі телеканала “Россія 24” повідомив голова синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Архієрей РПЦ зауважив, що відмова від одноразових ложок пов’язана з тим, що церкви “не можуть передбачити, скільки буде причасників кожного конкретного дня”. Він також підкреслив, що є питання утилізації цих одноразових ложок. “Є ще така тема, що багато вірян просто не прийме такого нововведення”, – додав він.

    Якщо абстрагуватись від наведених митрополитом Іларіоном (Алфєєвим) “блискучих аргументів”, то можна розгледіти справжню причину відмови РПЦ від одноразових ложок для причастя. Якщо свічки та ікони в храмах купують віряни, то одноразові ложечки “непід’ємним тягарем” лягають на гаманець самої церкви. А священники РПЦ, вочевидь, не готові втрачати навіть крихту свого прибутку через турботу про здоров’я свого вірного парафіянина.

    А тим часом, вірус SARS-CoV-2 невпинно і невблаганно збирає свій кривавий врожай. Як раніше повідомляв “Духовний фронт”, близько сотні кліриків РПЦ померли від коронавірусних ускладнень з квітня 2020 року. Та для керівництва Московської патріархії це, напевно, не аргумент.

    Найсвіжіше

    Популярне