Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з митрополитом Гальським Еммануїлом

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній у своїй резиденції провів зустріч із представником Вселенського Патріархату митрополитом Гальським Еммануїлом, який прибув до Києва у супроводі єродиякона Вселенського Патріархату отця Якова (Крочака).

    «Митрополит Еммануїл передав від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія братні привітання, зокрема й з тим, що Кіпрська Церква доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Сторони також обговорили питання міжправославних відносин», – повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На завершення зустрічі Блаженнійший митрополит Епіфаній подякував митрополиту Гальському Еммануїлу за підтримку Вселенського Патріархату в утвердженні духовної незалежності Помісної Української Православної Церкви та просив передати вітання Його Всесвятості.

    Нагадаємо, 13 грудня, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозваного, митрополит Еммануїл очолив Божественну літургію у ставропігії Вселенського Патріарха – Андріївській церкві.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне