П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Незважаючи на економічну кризу болгарський уряд виділив гроші на ремонт та добудову храмів

    Болгарський уряд виділив 2,5 мільйони левів (майже 1,2 млн євро) на ремонт, реставрацію та добудову храмів у країні.

    Кошти підуть на реставраційні роботи в старовинних Бачковському та Троянському монастирях, на ремонт обителі Івана Хрестителя  в селі Жабляно, для церкви Святої Петки в місті Русе, для церкви Святого Духа в селі Бенковські, повідомляє болгарський сайт OFFNews.

    Гроші також передбачені на ремонт будівель Софійської митрополії, Старої митрополії в Ловечі, на зміцнення столичної церкви Андрія Первозванного, а також на продовження будівництва церков у Софії: Св. Стефана в Південному парку та Благовіщення у районі “Дружба-2”.

    “Незабаром дуже великий день – Різдво Христове, і в цій пандемії, в цій фінансовій та економічній кризі довіра людей до Бога надзвичайно важлива”, – сказав прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. “Ми подбаємо про те, щоб на Різдво люди були з родинами, щоб вони могли піти до церкви, поставити свічку та відсвяткувати цей надзвичайно світлий день. Це наша мета”, – зазначив Борисов.

    Нагадаємо, що Болгарська Православна Церква живе за Новоюліанським календарем і святкує Різдво Христове 25 грудня.

    Високопреосвященнійший єпископ Белоградчиський Полікарп, вікарій Святійшого Патріарха Неофіта, подякував Прем’єр-міністру за “турботу, допомогу та підтримку в церковних справах”. Він також подякував, що церкви не закривались під час коронавірусної пандемії.

    “Люди справді зміцнювались у своїй надії, увійшовши до храму, спілкуючись із Богом, зі священством, і тому було легше подолати ці потрясіння – фізично, духовно та психічно”, – сказав владика Полікарп.

    Він додав, що з благословення Святійшого Патріарха Неофіта з 20 по 26 грудня духовенство, яке перехворіло на COVID-19, піде до лікарень, щоб помазати недужих, окропити їх святою водою, і просто надихнути їх. Планується, що такі відправи будуть і на свято Богоявлення  – 6 січня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне