П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ будує храм у Запоріжжі на території, яку привласнив без дозволу

    Мова йде про територію біля гімназії №107 у Південному мікрорайоні міста. Там, на території у 14 га, начебто будується храм.

    Про це повідомляє сайт Forpost з посиланням на видання «Agora».

    Декілька років в Південному районі розміщувався вагон з куполами на шлакоблоках. Проте весною 2019 під керівництвом Іоанна Юрцуна розпочали заливати фундамент під храм. Підтримав цю ідею і митрополит РПЦвУ в Запоріжжі Лука. При цьому жодних офіційних дозволів від ДАБІ, детального плану територій, суспільного обговорення – годі й чекати. Робота закипіла лише під благословенням.

    Після того, як фундамент вже було сформовано, Московський патріархат спробував легалізувати будівництво, але «заднім» числом. Тоді будівництво церкви почали зі зміни цільового призначення ділянки та землевідведення. Такі дії можна класифікувати по ст. 197-1 КК України (незаконне захоплення земельної ділянки).

    Світлина: «Agora»

    Відзначається, що спочатку потрібно було змінити цільове призначення ділянки, потім отримати землю через рішення міськради і після приступати до будівельних робіт. Проте на сьогодні ніякого покарання за такі порушення не було винесено.

    Найсвіжіше

    Популярне