Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Маленька перемога” Сєргія Романова: Митрополита РПЦ Кіріла перевели з Єкатеринбурзької єпархії

    Як інформує видання “Весьма”, телеграм-канал “Церквач” оприлюднив окремі підсумки засідання Священного синоду Російської православної церкви.

    Зокрема повідомляється, що митрополита Кіріла (Наконечного) призначили правлячим архієреєм Казанської єпархії, а на його місце в Єкатеринбурзькій єпархії перевели митрополита Євгєнія (Кульберга).

    Хто міг би зрадіти таким кадровим ротаціям, так це позбавлений сану і відлучений від церкви колишній схиігумен Сєргій Романов, який зберігає контроль над Середньоуральським монастирем. Всі рішення про церковні санкції у відношенні Романова приймав церковний суд Єкатеринбурзької єпархії РПЦ, за часів керівництва митрополита Кіріла (Наконечного).

    Окрім цього, Сєргій Романов та його прихильники неодноразово називали російського владику єретиком.

    Можна припустити, що митрополита Кіріла (Наконечного) перевели з Єкатеринбургу саме для того, щоб знизити градус протистояння між офіційною РПЦ та прибічниками Сєргія Романова. Про те, як “романівці” відреагують на новопризначеного владику Євгєнія (Кульберга) говорити ще зарано.

    З іншого боку митрополит Євгєній (Кульберг) постать не нова для єпархії. З 2012 по 2018 роки він перебував у штаті єпархіального кліру. В тому числі, виконував обов’язки першого помічника правлячого архієрея і два роки був вікарним єпископом.

    Раніше “Духовний фронт” повідомляв, що РПЦ навряд що буде намагатись вирішити протистояння з Романовим у найближчий час. Окремі російські експерти припускають, що в Російській православній церкві просто очікують, коли Сєргій Романов помре і нікому буде продовжити його справу.

    Найсвіжіше

    Популярне