П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Сумах освятили хрест і збудують капличку ПЦУ на честь полеглих захисників України

    У Сумах на території скверу на вул. Героїв Сумщини у День Збройних Сил України відбулось освячення хреста на місці майбутньої каплички Покрови Пресвятої Богородиці на честь загиблих захисників України. Таїнство освячення хреста на місці майбутньої каплички звершив архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій разом із духовенством і капеланами міста.
    Про це повідомляє sumypost.com.
    Після чину освячення архієпископ ПЦУ подякував захисникам України за мужність і відвагу, проявлені в бою, а сумчанам – за підтримку української церкви. Ініціаторам будівництва, серед яких бойові побратими та члени родин загиблих воїнів, ветерани АТО та волонтери, священник побажав Божої допомоги у виконанні будівельних робіт.
    Ініціатор спорудження каплички – голова Спілки ветеранів антитерористичної операції Сумської області Володимир Лаврик. Його ідею підтримали місцеві священнослужителі Православної Церкви України, міський голова, депутатський корпус міської ради, військовослужбовці ЗСУ, представники добровольчих батальйонів та сім’ї загиблих захисників держави.
    Місце для будівництва – сквер на вул. Героїв Сумщини, обрали невипадково. Саме тут у День захисника України відкрили пам’ятник воїну АТО, а в майбутньому, за словами Володимира Лаврика, мають намір створити Меморіальний комплекс. Фінанси на будівництво каплички збиратимуть за допомогою громади та меценатів.

    Найсвіжіше

    Популярне