Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    США внесли Росію до Спеціального списку за порушення свободи релігії

    Релігійна свобода є невід’ємним правом і основою, на якій будуються і процвітають вільні суспільства. Сьогодні Сполучені Штати знову вживають заходів для захисту тих, хто просто хоче користуватися цією необхідною свободою.
    Уряд Сполучених Штатів вніс Росію, разом з Кубою, Нікарагуа та Коморськими островами до Спеціального списку спостереження за урядами, які вчинили або допустили “серйозні порушення релігійної свободи”.
    Про це говориться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.
    США також визнали Бірму, Китай, Еритрею, Іран, Нігерію, КНДР, Пакистан, Саудівську Аравію, Таджикистан і Туркменістан країнами, що викликають особливу занепокоєність, згідно із Міжнародним законом про свободу віросповідання 1998 року з поправками, за “систематичні, постійні, грубі порушення релігійної свободи”.
    “Я радий повідомити, що Судан та Узбекистан були виключені зі Спеціального списку спостереження на основі значного прогресу, досягнутого відповідними урядами за останній рік. Їхні сміливі реформи своїх законів та практики є взірцем для наслідування інших країн”, – наголосив Помпео.
    Раніше Палата представників Конгресу США проголосувала за “Акт на підтримку релігійної свободи в Україні” (H.R. 5408), що передбачає відповідальність РФ за релігійні переслідування у Криму та в ОРДЛО.
    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній під час онлайн-зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з послами країн «Великої сімки» закликав посилити санкції проти РФ через утиски вірян Православної Церкви України в Криму.
    Тим часом, управління Кримської Єпархії ПЦУ звинувачують у невиконані рішення так званого “Євпаторійського міського суду” щодо виконання робіт з демонтажу храму парафії в ім’я Пречистого образу Божої Матері “Неопалима Купина”.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне