Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Голова Сумської ОДА нарешті зустрівся з представником ПЦУ в області

    7 грудня увечері на сайті Сумської обласної ради з’явилась інформація, що “керівництво області відвідало один із найстаріших храмів Сумщини”.
    У публикації повідомляється, що голова облдержадміністрації Василь Хома разом із головою обласної ради Віктором Федорченком відвідали Свято-Воскресенський кафедральний собор.
    Очільник облдержадміністрації відзначив, що на Сумщині всі конфесії й церкви мають жити мирно, без ніяких суперечок і розбрату.
    «У нас є Рада церков при облдержадміністрації. Ми продовжимо традиції, які були, будемо зустрічатися, спільно з’ясовувати всі важливі питання. Відновимо й традицію спільних молитовних сніданків, – наголосив Василь Хома. – Церква об’єднуватиме людей, а тоді вже піде – економіка і все інше».
    Голова обласної ради Віктор Федорченко зазначив, що віра має особливе значення в житті людини. Тож побажав, аби у храмі завжди лунала молитва до Бога за мир і спокій у нашій державі і на Сумщині зокрема, за процвітання та єдність. Адже саме в єдності – сила, що дозволить збудувати міцну країну для майбутніх поколінь.
    Під час зустрічі архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій зазначив, що Свято-Воскресенський кафедральний собор збудували ще козаки, яких привів із собою засновник міста Суми Гарасим Кондратьєв. У різні часи храм відігравав велику роль у житті мешканців, об’єднував навколо себе вірян.

    Світлина: сайт СОДА

    Архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ Мефодій побажав керівникам області міцного козацького здоров’я, успіхів на займаних посадах і подарував їм книги: повне зібрання творінь святителя Іоана Золотоустого і монографію В’ячеслава Оліцького «Калнишева слава не вмре, не загине».
    В новині на сайті СОДА не повідомляється чи отримав Василь Хома благословіння від архієпископа Мефодія і чи висловлювались «сподівання на подальшу спільну співпрацю державної та церковної влади на благо Сумщини», які звучали під час зустрічі новопризначеного керівника ОДА з митрополитом РПЦ Євлогієм.
    Духовний Фронт повідомляв, що новопризначений голова СОДА Василь Хома 4 грудня пішов до представника РПЦ у Сумах Євлогія за благословінням. До речі, на офійційному сайті СОДА про цю зустріч немає інформації.

    Найсвіжіше

    Популярне