Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Генасамблея ООН закликала Росію вивести війська з Криму

    Росії слід припинити окупацію українського півострова і зупинити призов його жителів до Збройних сили РФ, говориться в резолюції з проблеми мілітаризації Криму.
    Учасники 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН 7 грудня ухвалили резолюцію з проблеми мілітаризації автономної республіки Крим і міста Севастополь, а також акваторії Чорного та Азовського морів. Документ підтримали 63 країни, 17 виступили проти, в тому числі Вірменія, Білорусь, Китай, Киргизстан, Росія, Сербія. Ще 62 утрималися.
    Укладачі резолюції закликали РФ, що окупувала український півострів, “негайно, повністю і без висунення умов вивести свої збройні сили з Криму і невідкладно припинити тимчасову окупацію української території”, передає DW.
    Крім того, Росії слід припинити призов жителів Криму до Збройних сил РФ в порушення міжнародного гуманітарного права, а також “мілітаризацію” освіти, йдеться в документі. Укладачі зазначили включення освітніх установ Криму до російської системи військово-патріотичного виховання.
    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав нинішню резолюцію “новим елементом зростаючого правового тиску на Росію”. За його словами, ухвалення документу показує, що проблема мілітаризації Криму “залишається в центрі уваги міжнародної спільноти”, а воно вважає “перетворення Криму на величезну військову базу” прямою загрозою безпеці і стабільності в регіоні.

    Найсвіжіше

    Популярне