Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії з почестями поховали 18-річного терориста, який обезголовив вчителя у Франції

    У Росії, в чеченському селі Шалажи 5 грудня з почестями поховали 18-річного Абдуллаха Анзорова, який у жовтні в передмісті Парижа з криками «Аллаху акбар» відтяв голову 47-річному вчителю історії Самюелю Паті. Той нібито показував карикатури на пророка Мухаммеда, повідомляє babel.ua з посиланням на росЗМІ.
    Нагадаємо, французькі поліцейські застрелили 18-річного Абдуллаха Анзорова при спробі втечі з місця злочину. Він був озброєний ножем і опублікував фотографію відрізаної голови вчителя в Twitter. Абдуллах Анзоров – громадянин Росії. Він народився в Москві, в дитинстві разом з батьками переїхав до Франції, де сім’ї надали статус біженців.
    На похорон Анзорова прийшли близько 200 осіб, переважно рідні та близькі. Та охочих відвідати похорон було набагато більше, через що російська поліція поліція закрила вʼїзд до населеного пункту і пускала в село тільки тих, хто там прописаний.

    На опублікованому відео, тіло Анзорова несуть загорнутим у зелену тканину. Учасники церемонії постійно вигукують «Аллаху акбар». За даними росЗМІ, родичі Анзорова привезли тіло вбитого терориста через Туреччину.
    Нагадаємо, 29 жовтня у французькій Ніцці 21-річний уродженець Тунісу напав на церкву і вбив трьох людей. Після теракту в Ніцці сталося ще кілька нападів у інших містах — в Парижі, Ліоні та Сартрувілі, проте працівники поліції вчасно встигли їм перешкодити. Зокрема, в столиці під вигуки «Аллаху акбар» чоловік збирався розстріляти правоохоронців з пістолета, в інших випадках нападники мали ножі.
    Внаслідок атак по всій країні оголосили найвищий рівень терористичної загрози. 26 листопада поліція Франції предʼявила звинувачення чотирьом підліткам в організації вбивства вчителя, а Міністерство внутрішніх справ почало перевірку 76 мечетей на пропаганду екстремізму.

    Найсвіжіше

    Популярне