Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Січеславщині ветеранська організація роздала нагороди від Путіна

    У Новомосковську на Січеславщині міська організація ветеранів роздала ветеранам Другої світової війни 15 медалей від президента РФ Владіміра Путіна
    Про це повідомляє Еспресо з посиланням на місцевий 11 канал.
    Зокрема, таку медаль передали 95-річному місцевому ветерану Василю Волошку, проте обурена родина вирішила не повідомляти йому про “нагороду” від очільника країни-агресора, щоб не засмутити літнього чоловіка.
    Донька Василя Волошка пані Любов Шматенко розповіла, що її батько з початку війни на Сході України регулярно підтримував українську армію, в тому числі відкладав з пенсії гроші на придбання речей і продуктів для військових. Жінка розповіла, що медаль і посвідчення забирала в Новомосковській раді ветеранів і лише вдома побачила, від кого “нагорода”.
    “Я там не дивилась, прийшла додому, одягла окуляри, і прочитала все. Скажу, що спочатку обуренню моєму не було меж. Це все речові докази, а я вважаю, що це злочин проти нашої держави. Сьогодні, коли йде війна, коли проти нас воює Росія, крім обурення, прямої злості – нічого не може бути”, – сказала пані Любов.
    Голова Новомосковської ради ветеранів Михайло Горбов телефоном підтвердив журналістам 11 каналу, що нагородження українців Путіним не є помилкою і зазначив, що не вважає РФ країною-агресором. За словами Горбова, такі медалі отримали ще 14 людей.
    За даними видання, до Новомосковська російські медалі надійшли від обласної ради ветеранів Харкова, що існує 1 рік і 8 місяців.
    Водночас голова Дніпропетровської організації всеукраїнського об’єднання ветеранів Володимир Лендич розкритикував і тих, хто надсилав ці медалі, і тих, хто їх прийняв, а також висловив упевненість, що їх провезли до України незаконно.
    Тим часом родина Василя Волошка планує звернутися до СБУ щодо “нагороди” від Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне