Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав подякувати волонтерам спільною щирою молитвою

    5 грудня Україна відзначила Міжнародний день волонтера. Цього дня народ вшановує тих, хто добровільно та безоплатно працює у сферах, де найбільше потребують допомоги.
    Із словами привітання та вдячності звернувся до волонтерів Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Відповідне звернення оприлюднене на Фейсбук-сторінці Його Блаженства.
    “Бути волонтером – це вміти брати відповідальність, а проблему й виклик – перетворювати на можливість. Бути волонтером означає не бути байдужим, бачити надію там, де, здавалося б, є тільки безвихідь, шукати шляхи порятунку й з доброї волі допомагати іншим. Волонтерство не має кордонів, адже об’єднує різних людей спільною духовною цінністю – співпереживанням, любов’ю до інших”, – пише Блаженнійший владика.
    У своєму слові Предстоятель ПЦУ згадав волонтерів, які допомагали і продовжують допомагати нашій армії вистояти під натиском агресора і захищати суверенітет Україна, а також тих, хто віднайшов свій шлях у соціальному служінні.
    “Доброчинці допомагають військовим на передовій, медикам – у боротьбі з небезпечними хворобами, а також дбають про сиріт, стареньких, безпритульних тварин, довкілля… Для багатьох із них волонтерство стає способом життя. І хоча волонтери нічого не вимагають взамін, подякуймо їм нашою щирою молитвою. Нехай Всемилостивий Господь дарує волонтерам сили та можливості й надалі звершувати благі справи заради добра й любові до ближніх. Ви робите цей світ кращим, дякуємо вам за це!”, – наголосив митрополит Епіфаній.

     

    Найсвіжіше

    Популярне