Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Пресвята Діва послужила великій тайні Боговтілення

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Введення у храм Пресвятої Богородиці, яке він назвав подією, що символізує можливість для всіх вірних увійти до кращого майбутнього з підтримкою та допомогою Божою.
    Митрополит Епіфаній пояснив, що введення трирічної Діви Марії до храму Господнього та в Святеє Святих, куди міг входити тільки первосвященник і лише раз на рік, підкреслює особливе значення Пречистої Діви у справі спасіння людства і кожного з нас.
    «Сенс сьогоднішнього свята – введення кожної людської душі в радість буття із Господом. Саме тому, як свідчить Передання, Пречиста Діва Марія була введена у храм Божий з честю і славою не тільки людьми, але й ангелами. З великою радістю, умиротворенням й смиренням прийняла Вона своє покликання. В день цього свята усім нам дається образ того, до чого й ми повинні прагнути, йдучи за покликом Божим».
    За словами Блаженнішого всі ми, подібно Діві Марії, піднімаємося духовними сходами життя. День за днем ми наближаємося до тієї важливої, завершальної зустрічі з Богом перед дверима вічності. І тому всі ми знаємо, що шлях до Нього розпочинається з порогу храму Божого.
    «Тож приходьте в свою рідну Церкву, не лякайтеся і не вагайтеся: тут ви віднайдете духовний затишок, спокій і відраду. Приводьте до храму Божого і своїх дітей, нехай вони якраніше пізнають втіху та радість життя з Господом! Нехай за молитвами Пресвятої Богородиці Господь дарує нам щиру віру, нелицемірну любов, щоби всім цим ведені увійшли ми в Царство Небесне, де всі святі перебувають», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне