Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась розмова очільниці посольства США в Україні з екзархом Вселенського Патріархату

    3 грудня відбулась зустріч в онлайн-форматі тимчасово повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін та екзарха Вселенського патріархату в Україні єпископа Команського Михаїла (Аніщенка).
    Про це йдеться в офіційному повідомленні на Фейсбук-сторінці дипломатичного представництва США в нашій державі.
    Сторони мали нагоду обговорити тривалий історичний шлях українського народу до утворення власної автокефальної православної церкви та поточний стан справ із дотриманням свободи віросповідання в Україні.
    “Квін обговорила з екзархом Вселенського патріархату Михаїлом Аніщенко багатовікову боротьбу православних вірян в Україні за богослужіння без зовнішнього втручання. США завжди будуть відстоювати право всіх людей на свободу богослужіння”, – зазначається в публікації.

    Напередодні, 2 грудня, екзарх Вселенського Патріархату в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко), разом з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком та генеральним директором Національного заповідника “Софія Київська” Нелею Куковальською ознайомились з результатом проведених реставраційних робіт в Андріївській церкві.
    На 12 грудня поточного року заплановане урочисте відкриття храму, а на 13 грудня – перше богослужіння. Рішенням Верховної Ради України Андріївська церква передана у безоплатне користування Вселенському патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне