П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ сподівається на реванш московського патріархату в Україні

    Єрарх Російської православної Церкви і проросійський «Голуб миру», митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) надіється на реванш сил московського патріархату в Україні.
    «Історія демонструє, що тимчасові поразки завжди є запорукою великої перемоги», – цитує Паканича видання РПЦвУ «Православная Жизнь».
    Він порівняв створення єдиної і незалежної від Москви Помісної православної Української Церкви із комуністичною революцією і терором після 1917-го року.
    «Так, це був дуже страшний період розорень і смертей, зрад і тюремних ув’язнень. Але це і стало в результаті запорукою, зерном справжнього відродження Церкви Христової», – сказав Паканич, маючи на увазі свої сподівання на відновлення влади Московського патріархату в Україні після багатьох поразок РПЦ на міжнародній арені.
    Нагадаємо, Паканич відстоює позиції російського агресора й був одним із організаторів форуму «Люди миру» у Святогірську, де він виступив проти «пропаганди війни». Раніше Паканич порівнював себе із Христом, який зцілює, а секретаря РНБО із фарисеями, і в країні, яка має окупований Крим і частину східних областей, виступав проти «пропаганди війни».
    Митрополит Антоній на шостому році війни говорить про реванш російського патріархату в Україні. Що це, як не нахабна образа всіх українців у їхній власній оселі?
    Невже справджуються слова української народної пісні 1930-х років: «Україно, Україно, як тобі здається. Сидить ворог в твоїй хаті, ще й з тебе сміється…»? Чи скаже Паканич своїй пастві, що приніс реванш РПЦ в Україні у 2014 році і як священники МП освячують зброю в Криму і ОРДЛО? Чому він не згадує про катування українських військових священником РПЦвУ. Чи зможе цей реваншист пояснити на проповіді чому на шостому році війни досі існує Московська церква в Україні? і яким чином створення Православної Церкви України є подібним до комуністичного терору?
    Раніше служителі РПЦвУ намагалась взяти реванш в Україні і хотіли, щоб їх пустили капеланами в ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне