Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Кіпрської церкви підтримав вакцинацію й засудив теорії змови про коронавірус

    Православна Церква Кіпру підтримує вакцинацію та медичні приписи, водночас кіпрський Синод одностайно відкидає теорії змови, які існують навколо вакцинації та походження вірусу.
    Про це говориться у заяві, опублікованій після закінчення засідання Священного Синоду Кіпрської православної Церкви, яке відбулося 1 грудня 2020 року, під головуванням архієпископа Кіпру Хризостома, передає orthodoxtimes.com.
    Священний Синод Кіпрської Церкви представив свої погляди та позиції щодо пандемії коронавірусу. Священний Синод, отримавши повідомлення від групи епідеміологів, підкреслив, що пандемія також виступає як виклик людині для розвитку її потенціалу, який їй дав Бог. У цій справі Бог приходить на допомогу.
    «Людина робить те, що може, а Бог дбає про все інше. У ці рамки наших власних зусиль і заміни Богом того, чого людина не може досягти, входить обов’язок усіх нас дотримуватися того, що компетентні державні та медичні служби визначають для захисту всіх. Церква настійно рекомендує це. Ми обмежуємо свою свободу та права, навіть у тому, що стосується відвідування церкви, добровільно, щоб ми могли захистити як себе, так і своїх ближніх і мати можливість якомога швидше звільнитися від обмежень», – йдеться в оприлюдненій заяві Синоду.
    Священний Синод наголосив, що не потрібно ігнорувати застереження щодо складу та впливу деяких вакцин, які готуються великими фармацевтичними компаніями, але також не захоплюватись теоріями змов, що розвиваються навколо цього питання. Синод, уважно вислухавши експертів, вирішив рекомендувати вірянам робити щеплення, якщо конкретна вакцина отримає рекомендацію від Державної служби охорони здоров’я.
    «Неможливо уявити, щоб у Державної медичної служби були якісь інші цілі, крім їх турботи про здоров’я людей», – заявив Священний Синод Кіпрської Церкви.
    Звичайно, ніхто не буде змушений робити щеплення, але ті, хто вирішить зробити щеплення, не повинні обтяжувати свою совість необґрунтованими та ненауковими забобонами.
    «Метою всіх нас не повинно бути оплакування інших жертв, а якнайшвидша ефективна боротьба з пандемією».
    Священний Синод подякував запрошеним вченим й нагадав усім своїм вірянам про потужну зброю молитви і закликав усіх покаятись, щоб молитви були почуті Богом і вони могли бути врятовані від чуми, що вдерлась на Кіпр.

    Найсвіжіше

    Популярне