Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Помічника митрополита РПЦвУ звільнили від покарання за операції з наркотиками

    Єромонаха Іліодора ( в миру – Євгенія Кугатова), помічника митрополита РПЦвУ в Запоріжжі Луки, звільнили від кримінальної відповідальності за незаконне придбання та зберігання психотропних речовин. У суді він розкаявся і пройшов лікування від наркозалежності. У суді чоловік пред’явив довідку про лікування від черкаського наркодиспансеру.
    Про це йдеться в квітневому рішенні Ленінського районного суду м. Запоріжжя, про що розповів на своїй сторінці в Facebook розслідувач Сергій Сидоров, передає 061.ua.
    “Відповідно до ч.4 ст.309КК України предусмотрена обов`язок суду звільніті від крімінальної відповідальності особу, яка вчинити діяння, передбачені ч.1 ст.309 КК України, яка добровільно звернули до лікувального закладу и розпочала лікування від наркоманії”, – йдеться в рішенні.
    Нагадаємо, рік тому поліція затримала помічника митрополита РПЦвУ Луки – він отримував посилку з наркотиками. Пізніше інцидент прокоментували і в єпархії. Митрополит Лука заявив про те, що знав про наркозалежності клірика і довгі роки йому “вдавалося стримувати потягу Євгенія”.
    Деякі клірики РПЦвУ тоді заявляли, що затримання єромонаха Іліодора під час отримання наркотиків було використано для «інформаційної атаки».
    Згідно з матеріалами справи, в посилці було “три поліетіленовіх ЗІП-пакети з порошкоподібною Речовини світло-жовтого кольору, яка містіть у своєму складі психотропну Речовини амфетамін, масі которого складають 0,2409 грам, 0,2073 грам та 0,2425 г на перерахунку на основу, загальною масою 0,6888 грам “. За інформацією джерел в правоохоронних органах, Кугатову посилка прийшла з Черкас.

    Найсвіжіше

    Популярне