Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Є лише одна українська автокефалія і це ПЦУ, – британський богослов

    Британський богослов Лучіан Леуштян розповів, що існує лише одна Українська автокефалія –  Православна Церква України.
    «Існує лише одна Українська автокефалія та один наратив, а саме — міжнародне визнання Вселенського Патріархату. Поки всі православні церкви не досягнуть консенсусу, серед духовенства та вірян будуть залишатись розбіжності в поглядах», – сказав він в інтерв’ю «Релігійній правді» відповідаючи на питання журналіста, яке бачення української автокефалії в різних країнах та чий наратив там домінує, російський або все ж український.
    Британський богослов додав, що дискусії стосовно автокефалії Української Православної Церкви регулярно потрапляли у заголовки преси у 2018 та 2019 роках, проте, наразі ЗМІ у Сполученому Королівстві та в цілому у Західній Європі зосереджені на пандемії Covid-19 та Брекзіті.
    «Якщо говорити про загальні уявлення про Україну серед населення, то вона сприймається як країна, що взяла позитивний політичний та суспільний курс. Українська автокефалія — частина цієї тенденції. Знадобиться час, щоб усі інші православні церкви визнали історичне рішення Вселенського Патріархату», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне