П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Прикордонники затримали священника РПЦвУ, якого підозрюють в співорганізації контрабандного каналу

    Державна прикордонна служба України повідомила 26 листопада 2020 року про викриття каналу контрабандного переміщення товарів через державний кордон України. Про це йдеться в публікації на офіційному сайті відомства.
    Відомо, що співробітники Західного регіонального управління Держприкордонслужби, Мукачівського прикордонного загону та Державного бюро розслідувань проводили оперативно-розшукові заходи протягом кількох місяців під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону.
    Правопорушників було затримано на гарячому, коли ті саме готувались до польоту літальним апаратом (ЛА) типу автожир з метою переміщення партії цигарок до Румунії. Місце вильоту знаходилось на околиці селища Вишково Хустського району, що на відстані чотирьох кілометрів до кордону.

    Пілотом ЛА виявився офіцер Держприкордонслужби. Окрім прикордонника правоохоронці викрили ще чотирьох чоловіків, можливо причетних до протиправної діяльності, усі вони мешканці Закарпатської області.

    ДПСУ повідомляє, що одним із присутніх на місці події організаторів протиправної діяльності, який мав характерні ознаки алкогольного сп’яніння, виявився священнослужитель Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

    В даний час, ім’я затриманого клірика-правопорушника Моспатріархату не називають. Триває слідство.

    Найсвіжіше

    Популярне