Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    "Період глибокого застою" – протодиякон Андрєй Кураєв прокоментував віру росіян в армію та РПЦ

    Всеросійський інститут дослідження громадської думки (ВЦІОМ) оприлюднив результати чергового опитування про довіру громадян Російської Федерації до різних суспільних інститутів. Близько 78% опитаних висловили беззаперечну довіру армії, трохи менше – Російській православній церкві. На третьому місці народних уподобань опинилась поліція РФ.
    Протодиякон Андрєй Кураєв, який все ще перебуває під забороною у служінні, прокоментував результати проведеного дослідження, повідомляє “INFOX” з посиланням на “НСН”.
    На його думку, оприлюднені цифри – це невтішний діагноз для російського суспільства. “Ми живемо в період глибокого застою, коли не з’являються нові суспільні рухи, немає культурних феноменів. Тобто, людям немає з чого обирати. ТВ-картинка незмінна. Люди обмежуються консервативними і абсолютно хибними відповідями”, – запевняє Кураєв.
    “Здавалося б, очевидний розгром вірменської армії в Карабаху, яка є копією російської. Але це ніяк не позначилось на довірі росіян до армії. Білоруська міліція, повний клон нашої, перетворюється на садистів. І знову ж, це ніяк не позначилось на іміджі силових структур Росії. Люди не можуть уявити альтернатив і розучились думати”, – переконаний протодиякон.
    Наостанок Андрєй Кураєв висловив свою позицію стосовно того, кому варто було б довіряти росіянам. “І армія, і священники – це бізнес, люди роблять кар’єру і отримують великі гроші. А ось волонтери витрачають свої кошти. Так чому вони не заслуговують на довіру?”, – логічно поцікавився клірик.
    Наприкінці публікації зазначається, що 70% опитаних громадян Російської Федерації висловились на підтримку Владіміра Путіна.
    Застій триває.

    Найсвіжіше

    Популярне