Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Генерал США Ходжес: Росія все ще виношує наміри пробити сухопутній коридор до Криму

    Кремль все ще виношує плани піти на чергову військову ескалацію для того, щоб прокласти сухопутній коридор до Кримського півострову і, у подальшому, розблокувати постачання води до Криму. Таку точку зору озвучив командувач силами Сполучених Штатів Америки в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес під час інтерв’ю ТСН.
    “Я абсолютно впевнений, що це те, що вони хотіли б зробити. Якщо вони вірять, що Захід насправді не відреагує, я думаю, що вони будуть готові спробувати на це піти. Я намагаюся сказати, що має бути стійкість українського суспільства, членів парламенту і місцевої влади, і вони повинні мати бажання цьому протистояти”, – зазначив Бен Ходжес.
    Окрім цього, американський генерал розповів про ситуацію в Чорноморському регіоні.
    “Нам треба робити більше в Чорному морі, щоб перехопити ініціативу у Кремля і притягнути їх до відповідальності за порушення міжнародного права. Зараз Чорне море є недостатньо пріоритетним, щоб збільшувати присутність. Саме тому Україна, Туреччина, Румунія, Грузія і Болгарія мають працювати разом, щоб підвищити вашу власну спроможність, і мотивувати Німеччину та Францію приділяти більше уваги цілям Росії в регіоні”, – зауважив Бен Ходжес.

    Найсвіжіше

    Популярне