Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Відчувають наближення власної ізоляції: РПЦ знову закликає до всеправославного обговорення визнання ПЦУ

    Співробітник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви протоєрей Ігор Якимчук озвучив позицію Московської патріархії щодо визнання Православної церкви України.
    Про це пише “Взгляд” з посиланням на “ТАСС”.
    Заява прозвучала після того, як Синод Кіпрської Православної Церкви підтримав рішення свого предстоятеля архієпископа Хризостома про визнання ПЦУ. “Російська церква, як і раніше, виступає за всеправославне обговорення цієї проблеми”, – заявив російський священник.
    Про ще це може свідчити? Моспатріархія дедалі болючіше відчуває, що процес визнання помісними церквами Православної церкви України просувається досить швидким темпом. Гучні заяви російського духовенства всіх рівнів про “внутрішні проблеми” та ізоляцію тих церков, які наважаться на визнання, претендують на почесне звання “пшику”.
    Поза тим, до гордовитої самоізоляції не з причин епідемії коронавірусу наближається сама РПЦ. Тож Даниловому монастирю, в даний час, лишається лиш наполягати на надуманій необхідності всеправославного обговорення “українського питання” і продовжувати спроби скликати братерську зустріч під кодовою назвою “Амман 2.0”.

    Найсвіжіше

    Популярне