Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Малофєєв запропонував канонізувати полководця Суворова, який керував депортаціями і геноцидами

    Російський православний олігарх Константін Малофєєв запропонував визнати святим російського полководця Алєксандра Суворова. Про це пише канал “Царьград”. Ідеолог “русского міра” вважає, що Суворов продовжив подвиг Алєксандра Нєвского.
    Малофєєв повідомив, що новостворена спільнота “Царьград” має намір звернутись до Синодальної комісії Російської православної церкви з питань канонізації з проханням розглянути питання прославлення генералісимуса російської імператорської армії як святого.
    Православний олігарх наполягає, що Суворов був церковним ктитором. На його кошти споруджувались храми в селах Росії. Окрім цього, наприкінці 1798 року він прийняв рішення прийняти чернечий постриг. Константін Малофєєв заявив, що у своєму подвижництві Суворов, як ніхто інший, близький до Олександра Невського.
    То якими ж “чудесами” відзначився при житті Алєксандр Суворов, що “хранитель скрєп” Малофєєв виносив ідею його канонізації?
    Генералісимус брав участь у придушенні повстання Коліївщина в Правобережній Україні. Під керівництвом Суворова у 1778 р. відбулася депортація кримських християн до Російської імперії. В 1782-1783 роках брав участь у депортації з Кубані ногайців, жорстоко придушуючи їхні повстання.
    В 1794 році Суворов очолив армію, яка придушила повстання Костюшка та захопила Варшаву. При цьому, історичним фактом є те, що при захопленні Празького передмістя, за наказом Суворова, було нещадно вбито близько 20 тис. цивільних з метою залякування решти польського населення.
    При придушенні повстання на території Білорусі були випадки осквернення армією Суворова греко-католицьких храмів і спалення Біблій виданих білоруською мовою.
    Що ж, дійсно “сповнене чудесними діяннями” життя. Втім, з позиції сучасного сподвижника та ідеолога “русского міра”, депортації та геноциди, якщо вони вчинені росіянами, – це все “богоугодні діла”.
    Наостанок Константін Малофєєв запропонував оптимальний час для канонізації Суворова. Він переконаний, що 2021 рік, як 800-й рік з дня народження Олександра Невського, найбільш символічний і підходящий для цього момент.

    Найсвіжіше

    Популярне