П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив тих, хто долучився до відбудови Михайлівського монастиря

    23 листопада у Свято-Михайлівського соборі, з нагоди 20-річчя обителі, відбулось нагородження будівничих та фундаторів, які потрудилися й посприяли при будівництві цієї української святині загальнонаціонального значення.
    Ювілейні пам’ятні нагороди вручав особисто блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній із намісником Михайлівського монастиря архієпископом Вишгородським Агапітом, передає пресслужба ПЦУ.
    «Ви долучилися до величної та по справжньому історичної події – відродження майже тисячолітньої святині українського народу – Михайлівського Золотоверхого собору, який нещодавно відсвяткував престольне свято. Дякую вам за це від усієї нашої Церкви та від себе особисто. Проходить час і минають покоління, але в храмі завжди лунає молитва за фундаторів, будівничих і жертводавців. Тож нехай Господь благословляє вас на подальші добрі справи», – зазначив предстоятель Православної Церкви України.
    Серед нагороджених: голова Київської міської державної адміністрації 1996-2006 років Олександр Омельченко, прессекретарка другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, президент корпорації «Укрреставрація» Микола Орленко, начальник Управління охорони пам’яток історії, культури та історичного середовища м. Києва Руслан Кухаренко та інші поважні особи.
    Окрім того, Блаженнійший нагородив ювілейними відзнаками тих хто духовно опікується і трудиться в Золотоверхому монастирі: намісника монастиря архієпископа Агапіта, насельника монастиря архімандрита Лаврентія (Живчика) та протоєрея Петра Ландвитовича.

    Найсвіжіше

    Популярне