Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол України в Державі Ізраїль говорив з Єрусалимським патріархом Феофілом про ПЦУ

    23 листопада 2020 року відбулась офіційна зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука з Патріархом Святого Городу Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ (Яннопулосом). Аудієнція мала місце у приміщенні Патріархії Єрусалимської православної церкви, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на Фейсбук посольства України в Ізраїлі.
    Сторони обговорили ситуацію у світовому православ’ї. Під час дискусії чимало уваги було приділено питанню розбудови Православної церкви України.
    Патріарх Феофіл ІІІ привітав посла України з початком його дипломатичної місії та висловив готовність до конструктивного діалогу. Євген Корнічук, у свою чергу, подякував за зустріч, результативне спілкування і висловив сподівання на успіх подальшої співпраці.

    “Укрінформ” нагадує, 10 вересня 2020 року президент Володимир Зеленський призначив Корнійчука послом України в Державі Ізраїль. Новопризначений посол України в Ізраїлі 16 листопада вручив копії Вірчих грамот главі державного протоколу МЗС Ізраїлю Гілу Хаскелю.

     

    Найсвіжіше

    Популярне