Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії ФСБ звинуватило школярів у тероризмі за наміри підірвати будівлю спецслужби… в комп'ютерній грі

    У Красноярському краю школярам висунуто обвинувачення у створенні терористичного угруповання. Приводом до цього стало листування дев’ятикласників в соцмережі, під час якого вони обговорювали плани підірвати будівлю Федеральної служби безпеки Російської Федерації в комп’ютерній грі Minecraft.
    Про це пише інтернет-газета “Каспаров.ru” з посиланням на “Baza”.
    Повідомляється, що 14-річні юнаки ще влітку поширювали листівки на підтримку студента Азата Міфстахова, якого обвинувачували у виготовленні вибухівки та підпалі приймальні партії “Єдіная Росія”. Саме в той час школярі і потрапили до поля зору російської спецслужби, оскільки одна з листівок була приклеєна до стіни відомства.
    Наступного дня п’ятьох підлітків затримали та вилучили мобільні телефони. Дослідивши переписку на вилучених мобільних пристроях правоохоронці й дізнались про “злочинні наміри” дітей підірвати будівлю ФСБ в Minecraft.
    У подальшому, ФСБ викликало на допит трьох юнаків, під час якого двоє з них провину визнали. Стосовно них було вжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Третього школяра, який відмовився визнати провину, відправили до слідчого ізолятора.

    Найсвіжіше

    Популярне