П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Директорка однієї з московських шкіл, де провели урок толерантності, піддалась нападкам з боку РПЦ

    17 листопада у школі № 692 міста Москва відбувся урок толерантності, який було приурочено Міжнародному дню толерантності, котрий традиційно відзначають щорічно 16 листопада. Про це пише “Российский репортер” з посиланням на “Открытые медиа”.
    Під час уроку учні 5-го класу підготували ряд творчих робіт, які були розфарбовані кольорами веселки. Таке “зухвальство” викликало істеричну реакцію окремих представників Російської православної церкви.
    Глава Синодального відділу із взаємовідносин РПЦ з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда негайно оприлюднив свої думки з цього приводу на власному Telegram-каналі. Він пригадав історію з директором Шувалівської школи № 1448 Ольги Дмітрієвої, яка закликала своїх православних знайомих читати молитву щодня.
    “Коли вона опублікувала текст молитви, на неї обрушився “праведний гнів” відповідної громади та журналістів, хоча вона зробила це в своєму ФБ, а не під час уроку чи шкільному сайті. Я тоді сказав, що якби вона таким чином підтримала ЛГБТ, ті ж журналісти були б у захваті від її просунутості”, – написав Лєгойда.
    Не будемо досліджувати чому представникам РПЦ повсюди ввижається ЛГБТ і пропаганда сексуальної свободи, тим більше, що на помилкові висновки Лєгойди вказала сама директорка школи, де відбувся урок толерантності, Лариса Полякова.
    Вона розтлумачила Владіміру Лєгойді, що веселка є символом міжнародного руху за мир і ніякого прихованого підтексту в проведеному заході не було, як і немає його в дитячих малюнках.
    На підтвердження слів Лариси Полякової нагадаємо, що Міжнародний день толерантності – це свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. ЮНЕСКО запропонувала відзначати День толерантності у школах і вищих навчальних закладах усіх країн-членів ООН.
    Але РПЦ надто далека до слова “толерантність”, щоб розуміти його правильно, а не вкладати у нього значення виключно “пропаганди ЛГБТ”.
    Спробуємо спрогнозувати подальший розвиток подій в Росії. Директорці Ларисі Поляковій дійсно не позаздриш. Якщо РПЦ вирішить, а швидше за все так і буде, зробити її винною в пропаганді ЛГБТ під час шкільних уроків, то її кар’єра опиниться під серйозною загрозою. Окрім цього, усілякі роспатріоти можуть зробити її життя нестерпним, постійно піддаючи нападкам з тієї ж причини.
    Однак найбільше варто непокоїтись не через це.
    Дуже скоро в Росії може бути визнане незаконним і таким, що підриває основи духовності російського народу, заломлення, відбиття і дифракція сонячного світла у водяних краплях, що перебувають у повітрі. Адже саме ці краплі по-різному відхиляють світло різних кольорів, у результаті чого світло розкладається на спектр і стає видимим у вигляді веселки.
    А тому, невдовзі ми зможемо спостерігати, як клірики РПЦ та пафосні адепти “русского міра” в один голос вибухнуть шквалом агресії в адресу променів сонячного світла та мас водяних крапель у повітрі, через пропаганду ЛГБТ. У кожній веселці буде вбачатись умисел диявола та наступ на духовність Росії. А головним обвинувачем атмосферних явищ буде виступати Владімір Лєгойда.

    Найсвіжіше

    Популярне