П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія переслідує в окупованому Криму майже всі релігійні організації, крім РПЦ – посол США в ОБСЄ

    Посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор закликав Росію припинити «кампанію репресій в Криму», залякування і переслідування етнічних та релігійних меншин на півострові.
    «За даними Кримської правозахисної групи, з початку окупації, проти релігійних організацій та їхніх членів було порушено 101 адміністративну справу за «незаконну місіонерську діяльність». Справа кримського мусульманського імама Аблякіма Галієва, якому 27 жовтня висунули звинувачення за проведення п’ятничної молитви, є лише останнім прикладом розправи над мусульманськими лідерами, які відмовляються підкорятися релігійному керівництву, нав’язаному окупаційною владою. 14 жовтня суд також оштрафував ялтинське відділення Російської греко-католицької церкви за «незаконну місіонерську діяльність», оскільки вони відмовилися підкоритися волі окупаційної влади», – пояснив посол.
    Він наголосив, що російська окупаційна влада переслідує всі релігійні групи на півострові, крім Російської православної церкви.
    Гілмор також зазначив, що пандемія коронавірусу ускладнила роботу Спостережної місії ОБСЄ в Україні, вичерпала їхні ресурси та посилила ризик для їхнього життя.

    Найсвіжіше

    Популярне