Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    В українському культурному осередку Лос-Анжелеса вшанували пам'ять жертв Голодомору

    Американці українського походження провели акцію вшанування пам’яті жертв Голодомору, які трагічно померли внаслідок злочинної діяльності радянського режиму на території України в 1932-1933 роках. Серед учасників було чимало людей, чиї батьки чи рідні пам’ятають жахи тих часів.
    Про це повідомляє “Голос Америки”.
    Вшанування відбулось за участі пластунів, на сцені українського культурного центру була оформлена інсталяція – біля буханця хліба запалено свічку. Прозвучала молитва за всіх померлих. З огляду на карантинні обмеження, захід змогли відвідати досить небагато людей, тож цього року вшанування пам’яті жертв Голодомору проводилось онлайн.
    Співорганізаторка заходу Юлія Майклс розповіла, як її бабуся варила затірку – в киплячу воду кидали траву, потім муку. На такому харчуванні родина й змогла вижити.
    Режисером-постановником дня пам’яті є Юрій Вигінний. Він народився в родині українських іммігрантів в Чикаго. Чоловік давно працює у лос-анджелеській індустрії кіно, та тему Голодомору вважає не достатньо розкритою у світі. Він переконаний, що цілий світ має знати про наших предків, які постраждали в той трагічний період історії.
    У повідомленні йдеться, що завдяки онлайн-формату свідками акції вшанування пам’яті жертв Голодомору могли стати не лише діаспоряни південної Каліфорнії, а й українці усього світу.

    Найсвіжіше

    Популярне