Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Пожежа в кримському монастирі РПЦвУ знищила чернечий корпус

    Пожежа в Кизилташському Стефано-Сурозькому чоловічому монастирі московського патріархату в тимчасово окупованому Криму повністю знищила двоповерховий корпус, де жили ченці. Причини загоряння встановлюються, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на РІА «Новости».
    «Пожежа була згашена силами пожежників сусідньої військової частини і братії монастиря. Повністю згорів братський двоповерховий корпус, де жили братія монастиря, була бібліотека, ризниця… Пошкоджений сусідній корпус», – сказав намісник монастиря архімандрит Марк (Александров).
    За його словами, загальна сума завданих збитків поки визначається. «Поки ми не можемо сказати, що стало причиною пожежі», – додав намісник. Раніше повідомлялося про те, що загоряння могло статися через проблеми з проводкою.
    Повідомлення про займання на території монастиря в селищі Краснокам’янка під Феодосією надійшло в п’ятницю 13 листопада о 18:20, а перший підрозділ прибув на місце події о 18:29. Площа пожежі склала 55 квадратних метрів. Самі храмові будівлі пожежа не зачепила. Жертв і постраждалих немає.
    Нагадаємо, в окупованому Криму тривають переслідування вірян і священників ПЦУ. Наслідком тиску на релігійну громаду протягом років тимчасової окупації території Криму стало різке зменшення парафій та священиків. До окупації на Кримському півострові налічувалось 49 релігійних громад (парафії, місії, братства, монастир), наразі залишилось – 7. А з 23 священнослужителів на півострові продовжують свою роботу лише 4.

    Найсвіжіше

    Популярне