Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Сумській 27-й артбригаді видали Книгу пам’яті про загиблих побратимів

    Книгу пам’яті про своїх загиблих побратимів видали в Сумській 27-й артбригаді. Спогади зібрали і записали військовослужбовці, а надрукувати допоміг аграрний університет. Видання випустили накладом 200 примірників, повідомляє Суспільне Суми.
    “Ідея, звичайно, гарна, є пам’ять якась, хоч не забувають. Це дуже добре, що є хоча б спогади, які залишаться для онуків. Вони будуть бачити”, – так про книгу говорить батько Олексія Калюжного Володимир Калюжний.

    Світлина: Суспільне Суми

    Його син загинув 3 вересня 2014 року біля Старобільська під час обстрілу з території Російської Федерації. Історії Олексія і 30-ти інших військовослужбовців два роки тому почала збирати і записувати офіцерка відділення морально-психологічного забезпечення Ірина Шуть.

    “Спочатку це були просто такі начерки, якісь чорнові матеріали, які ще не виливалися в книгу, яку можна було б здати до друку. Коли перечитуєш матеріали інших людей, розділяєш цей біль, втрату, хочеться додати щось своє: від імені особового складу, від військової частини, яка стала не просто учасником, а свідком трагічних подій, і тут все почалося”, – розповідає вона.

    Світлина: Суспільне Суми

    Заступник командира 27-ї артбригади Дмитро Горб говорить: “У цю книжку включені і військовослужбовці, які проходили службу в 41-му батальйоні, який потім було підпорядковано нашій військовій частині. Це пересічні громадяни, які проходили службу за мобілізацією, але так сталося, що на сході нашої країни зупинився їхній життєвий шлях”.

    Передали книги 27-й артбригаді 13 листопада у Сумському найіональному аграрному університеті.

    “Ми допомогли видати цю Книгу пам’яті, вона невелика, але несе в собі дуже велике морально-психологічне навантаження, тому що це є книга пам’яті”, – говорить ректор університету Володимир Ладика.

    Світлина: Суспільне Суми

    На знак вдячності за видану книгу представники артбригади привезли експонати для історичного музею університету.

    Книга пам’яті містить 31 історію загиблих бійців. Ознайомитися з ними можна буде в музеях, школах, бібліотеках Сум.

    Довідка: 27-ма реактивна сумська артбригада входить до складу артилерійських військ Сухопутних військ ЗСУ. Днем створення вважають 14 травня 2008 року. Тоді, в рамках реформування Збройних Сил, на території колишнього інституту ракетних військ і артилерії в Сумах створили 27-й реактивний артполк. Пізніше його реорганізували в бригаду.

    Найсвіжіше

    Популярне