Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ Онуфрій продовжує розповідати міфи про неможливість зараження під час причастя

    Попри постійне зростання кількості захворювань на COVID-19 в Україні та світі, предстоятель Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Брезовський) продовжує наполягати на тому, що Святе причастя є абсолютно безпечним обрядом і не може бути шляхом поширення вірусу серед великої кількості людей.
    Про це він розповів в інтерв’ю журналу “Пастырь и паства”, пише “Фраза.юа”.
    “Силу життя, яка входить в людину під час причастя не може перемогти ніякий вірус чи хвороба”, – заявив він, але тут же додав, що випадки захворювань все ж трапляються.
    “Існує лиш одна причина, через яку людина може захворіти від причастя”, – запевнив митрополит Онуфрій (Березовський). – “Це коли людина причащається з гордовитим безумством, для вчинення чародійства, або з іншими неблагими намірами. Від такого причастя люди хворіють і навіть помирають”.
    Якщо ж на парафії є віряни, які бояться заразитись під час причастя, митрополит РПЦвУ рекомендував священникам “проявити поблажливість їхній немощі” і причащати продезінфікованою лжицею.
    Не зрозуміло кого більше образив такою заявою митрополит Онуфрій. Чи вірян, які захворіли та померли від коронавірусного захворювання, чи священників, які самі не змогли подолати страшну хворобу, чи просто здоровий ґлузд?
    Поза тим зрозуміло, що очільник РПЦвУ знайшов чудове виправдання порушенням вимог та рекомендацій закладів охорони здоров’я у підпорядкованих йому парафіях та храмах. Якщо людина захворіла – то вона причащалась з лихими намірами, а сам обряд тут ні до чого.

    Найсвіжіше

    Популярне