Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ привітав бойового генерала Ігоря Гордійчука з днем народження

    Капелан Православної Церкви України Димитрій Присяжний привітав бойового генерал-майора, учасника російсько-української війни Ігоря Гордійчука з днем народження. «Сумраку» виповнилось 48 років, з яких 29 років, він віддав служінню в Збройних Силах України.
    «Сьогодні мав велику честь особисто поздоровити Героя України генерала Ігоря Володимировича Гордійчука з Днем народження, подарувати свою нову книжку та проспівати козацькії многії літа! На многії і благії літа пане-генерале!», – поділився у Facebook капелан Димитрій.
    Генерал Гордійчук стоїть на проукраїнських позиціях. Він впевнений, що не можна опускати руки в боротьбі з російською окупацією. У 2018 році в інтерв’ю Новинарні він сказав, що Московський патріархат наш головний ідеологічний ворог.
    «– Я віруюча людина. Я з такої сім’ї. Я вірю, що є верхня сила, яка все врегульовує. Хтось може називати це долею, а не Богом – але воно є. Сила, яка все розставляє по своїх місцях і вирішує. А в тому, що Україна повинна мати свою, патріотичну церкву, я переконаний. Московський патріархат – це наші головні ідеологічні вороги. Вони впливають на психіку, це отрута! Ми ще в перші дні війни перехоплювали розмови про те, як у Святогірській лаврі переховуються загони бойовиків. А згодом переконалися: можна заходити в будь-яку «московську» церкву – і там купа зброї, «сепари»», – сказав Генерал Ігор Гордійчук.

    Найсвіжіше

    Популярне