П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ЗМІ появились протилежні версії щодо проведення Синоду Кіпрської Церкви

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, з посиланням на інформацію, яку CNA отримав від Священної Архієпархії Кіпру, дуже скоро предстоятель Православної Церкви Кіпру скликає Священний Синод. На Синоді, як очікується, будуть винесені на обговорення питання, які стосуються Православної Церкви України, зокрема питання вшанування пам’яті митрополита Київського Епіфанія буле першочерговим.
    Водночас, як повідомляє sigmalive.com, ті самі джерела підкреслювали, що твердження про те, що Архієпископ Хризостом скликав єрархів на спільне богослужіння у день свого тезоіменитства, є абсолютно необґрунтованим.
    «Архієпископ ніколи не святкував свій день іменин спільним богослужінням, а також Синодальне богослужіння не передбачається у цій справі. Поки що не існує звичаю, щоб Синодальні єрархи звершували богослужіння з Архієпископом Кіпру в день його іменин, за винятком його помічників, і якщо приходять інші первосвященники, то він дозволяє їм брати участь. Решта завжди приходять на офіційний обід, який він скликає опівдні», – зазначили вони.
    У будь-якому випадку в Православній церкві Кіпру більшість єрархів підтримуюють рішення архієпископа Хризостома визнати ПЦУ, тому 4 ієрархи, яким не соромно, завжди дивитись в бік Росії, не здобудуть підтримки.
    Нагадаємо, 24 жовтня предстоятель Православної Церкви Кіпру архієпископ Хризостом ІІ, очолюючи Божественну Літургію при рукоположенні нового єпископа Арсіноаса Паграті в монастирі Панагія, пом’янув Предстоятеля ПЦУ, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України владику Епіфанія, визнавши автокефалію Православної Церкви України. Після цього в Кіпрській церкві 4 проросійські ієрархи виступили із критикою рішення Хризостома. Раніше ми публікували лист відповідь на їхні закиди і спростовували їхню брехню. Предстоятель Кіпрської церкви назвав таку змову 4 ієрархів парасинагогою й запевнив, що вони заслуговують позбавлення сану. Хризостом нагадав, що саме Константинопольський патріархат був джерелом автокефалії всіх православних Церков, включаючи Російську, крім чотирьох Апостольських престолів Сходу.
     

    Найсвіжіше

    Популярне