П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Християни Туреччини вживають законних заходів проти перетворення Святої Софії на мечеть

    Група православних християн у Туреччині, яка належить до грецької меншини Константинополя, вживає юридичних заходів проти перетворення собору Святої Софії на мечеть, звертаючись до Державної ради проти скасування режиму, що діє з липня цього року.
    У зверненні зазначається, що перетворення собору Святої Софії на мечеть порушує Конвенцію ЮНЕСКО про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини, яка вимагає від держав „забезпечити ідентифікацію, захист, збереження, презентацію та передача наступним поколінням культурної та природної спадщини », повідомляє orthodoxtimes.com з посиланням на protothema.gr.
    Майже тисячоліття Собор Святої Софії був православним собором, але після завоювання Константинополя в 1453 році перетворений на мечеть. Деякі християнські мозаїки та ікони були потиньковані, щоб мусульмани могли практикувати свої богослужіння, адже іслам не допускає присутності ікон у молитві. Зараз штори та складані тканини використовуються для покриття християнської символіки під час мусульманських молитов, – повідомляють турецькі ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне