П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Білоруський архієпископ Гурій назвав мітинги проти режиму Лукашенка диявольськими

    Архієреї Білоруського екзархату Московського патріархату вже не раз дивували суспільство заявами, які по-новому розкривають суть постулату, що “церква відокремлена від держави”. Свою “відокремленість” окремі білоруські владики щосили демонструють, засипаючи лестощами останнього диктатора Європи.
    І поки чимало білоруських православних вірян і священників вимагають від влади зупинити насильство, протестують проти фальсифікацій на виборах і прагнуть звернути зі шляху утвердження диктатури, архіпастирі щосили допомагають ОМОНу втримати Лукашенка на посту глави держави.
    “Ахилла” з посиланням на сайті Новогрудської єпархії Білоруської православної церкви, публікує уривки інтерв’ю архієпископа Гурія (Апалько).
    Владика так прокоментував нинішню ситуацію в Білорусі: “Гріх затьмарив наш народний розум. Важко собі уявити смиренного християнина в образі бунтівника-революціонера”, – спробував він осоромити учасників протестів.
    “Першим революціонером Серафим Саровський назвав диявола. Відтак, всі революції суперечать християнству і мають диявольську першопричину. Всяка революційність несе в собі лише руйнування”, – зазначив архієпископ.
    Свою прихильність режиму Лукашенка архієпископ Гурій (Апалько) дивовижним чином поєднав з “відокремленістю церкви від держави”. Він недвозначно запропонував народу Білорусі “забути” про тисячі побитих мітингарів, про знущання з боку силовиків, про глум над народом з боку останнього диктатора Європи. Ті ж, хто стомився терпіти удари гумовими кийками і наважились заговорити про це вголос, будуть звинувачені у слідуванні диявольським шляхом революційності.

    Найсвіжіше

    Популярне