П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпіані: Вплив Московського патріархату на ситуацію в Закарпатті більший, ніж про нього говорять

    Закарпаття у контексті геополітичних викликів не завжди пов’язане з угорським впливом, вважає Вахтанг Кіпіані, головний редактор “Історичної правди”.  За його словами, вплив Московського патріархату на ситуацію в області більший, ніж про нього говорять. Свою думку журналіст висловив на форумі “Re:Open Zakarpattia”, який проходив на вихідних на Закарпатті.
    Про це повідомляє видання “Трибуна”.
    Вахтанг Кіпіані звернув увагу, що по області багато храмів Московського патріархату “у стилі Костроми чи Ярославля”, і це, на його думку, проблема. “Закарпаття не завжди має ресурс протистояти державам, тому згадуючи історію, треба вкладати ресурси у кілька речей, які спрацюють стратегічно, –  каже Кіпіані. – А саме: Закарпаття має бути невід’ємною частиною «великого кільця України”.
    Він також прокоментував цьогорічний рейтинг “100 видатних українців” і порівняв дані з попередніми роками. “У списках 2008 і 2016 років у списку був один закарпатець, цього року таких – нуль, – зазначив головний редактор “Історичної правди”. – Єдиним закарпатцем, який був у двох списках, є Святослав Вакарчук”.
    Журналіст вважає, що завдання мешканців регіону – донести до України інформацію про потужних особистостей, про людей, які досягли успіху у різних сферах і є прикладом для закарпатців. Те саме стосується і брендів, через які область може бути впізнаваною.
    До речі, одним з закарпатських брендів, який виник останнім часом, каже Вахтанг Кіпіані, є “рахівський крижень”. “Це відбулося після виходу фільму “Думки мої тихі”. І чи справді цей рахівський крижень існує, – каже журналіст. – Закарпаття має бути  присутнім у полі киян, одеситів, тощо”.
    Кіпіані також зауважив, що боротьба за Закарпаття має бути не військова, а культурна.

    Найсвіжіше

    Популярне