Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Православної церкви України відвідала монастир Вселенського патріархату на острові Халки

    У суботу 7 листопада, на запрошення Всесвятійшого патріарха Варфоломія І, члени делегації Православної церкви України відвідали монастир Святої Трійці та Богословську школу Вселенського Патріархату, що на острові Халки.

    Духовенство та прочани ПЦУ були люб’язно прийняті Преосвященним єпископом Аравісським Касіяном та братією монастиря. В залі офіційних подій гостей почастували за звичаєм східної гостинності. Водночас, відбулась цікава та змістовна бесіда, повідомляє митрополит Олександр (Драбинко) на власній сторінці у Facebook.
    Він зазначає, що особливі, приголомшливі враження на гостей справила бібліотека Богословської школи – унікальне зібрання, що налічує понад 80 тисяч книг, стародруків та манускриптів XV-XIX століть. «Із захопленням пройшлися чисельними залами цієї надзвичайної книгозбірні», – поділився неймовірним досвідом владика Олександр.

    У супроводі Преосвященного єпископа Касіяна, представники ПЦУ поклонилися святиням головного храму, оглянули приміщення та аудиторії Школи. У своєму зверненні Владика Касіян вкотре запевнив у прихильності Вселенського Патріархату та Вселенського патріарха до України та українського народу, а також, розповів історію Халкінської семінарії.
    Окрім цього, єпископ Касіян побажав гідного та плідного служіння новообраному єпископу Команському, хіротонію якого завтра звершить Вселенський патріарх.
    Перебування в обителі запам’яталось гостям прогулянкою монастирським садом, відвідуванням некрополя, де мали честь звершити заупокійну молитву за похованих тут патріархів та митрополита Філофея Врієннія, який, свого часу, віднайшов і явив науковому світові «Дідахе» – видатну пам’ятку ранньохристиянської писемності.
    На завершення дня, після чудової прогулянки островом Хейбіліада, паломники відбули морським трамваєм у Стамбул.

    Нагадаємо, вчора, єрархи ПЦУ подарували Вселенському патріарху Варфоломію І вишиванку, а також, відслужили літургію у церкві Богородиці Влахернській Вселенського патріархату.

    У церкві Архангелів Михаїла і Гавриїла в Мега-Ревма в неділю 8 листопада має відбутись хіротонія новообраного єпископа Команського Михаїла (Аніщенка), екзарха Вселенського Престолу в Україні. Очолить хіротонію Вселенський патріарх Варфоломій І. З цієї нагоди, та з благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія, у Константинопольській церкві з офіційним візитом перебуває делегація Православної церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне